Alla dessa platser

Nu i semestertider kommer fler och fler artiklar fram på resmål, viktiga platser att besöka och små som stora somriga bucketlistor. Det är alltid intressant att läsa sådant, oftast med samma platser men i en annan rangordning.

Den senaste jag läste var Svenska Dagbladets artikel om "Tolv platser du måste se innan du dör". På listan finns New York, Island, Macchu Pichu och några till. Jag skulle kunna tänka mig att se Petra i Jordanien, Påskön i Chile, torget i Marrakech och åka på safari i Afrika. Sedan skulle jag vilja lägga till några resmål - nämligen Taj Mahal. Skulle inte heller gråta över en häftig tågresa

Men man får inte glömma att en resa i närområdet kan ge mycket med. Jag och maken var på en biltur här om dagen och svängde av till Hålahult, bara för skojs skull. Plötsligt efter en kringelikrokväg i skogen hamnar vi i ett öppet området med våningshus och en byggnad som kan liknas vid skola, anstalt, sjukhem. Vi funderade var vi hade hamnat och väl hemma igen så gjorde jag en sökning och fann att det var Hålahults gamla sanatorium. Att läsa om detta område och även lära sig att det kan spöka där var en upplevelse. Och då var vi inte ens långt hemifrån. 

Det finns många platser att uppleva, börja där du står.
Share:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om mig

Mitt foto
Finsk. Mamma. Gift. Glad. Bokmal. Teologiekandidat. Masterstudent. Filmtokig. Konstnärlig. Allmänt tossig.

Läsa mer?

Skribenten

Skribenten
Gift. Mamma. Full med åsikter. Lagar gärna mat. Läser ofta böcker. Målar då och då. Tar foton på allt och inget. Mitt liv i ett nötskal.

Gustaf Fröding

Det vackraste tjärnet i skogen
låg ensamt och tyst och klart
och växlade blickar med solen
och drömde så underbart.

Det speglade härliga skatter
av skiftande ljus och färg,
det famnade alltets riken
i ramen av skog och berg.

Skogen