Skogsliv

Den del som är klippt.
Stugan, min handduk på tork efter badet....
Skogslivet börjar lida mot sitt slut. Vardagliga verkligheten tar över inom någon dag. Idag har jag passat på att klippa större delen av stugans tomt. Det som blev kvar låter jag eventuellt vara eller om energin kommer på besök i morgon, så trimmar jag den lilla hörnan. Efter gräsklippningen tog jag ett dopp i sjön, hur skönt som helst. Solen värmde på vid sjön, så upplevelsen var perfekt.

När himlen var mörk, syntes det vackra meteorregnet.
Idag har solen visat sin bästa sida!
Igår kväll, när jag hade gått och lagt mig, såg jag att några hade uppdaterat sin Facebookstatus med att de skulle åka ut till vischan för att se på skådespelet på himlen. Hade totalt glömt bort att det var meteorregn på gång under den här tiden. Kollade på klockan som var lite efter halv tolv på natten. Jag gick upp och ut, letade efter information om Perseiderna genom en app jag har och ställde mig mitt på tomten och glodde uppåt. Det var stjärnklart, vilken tur jag hade. De for en del på himlen, mitt i Vintergatans glittrande band. En här och en där, några igen efter en stund. Det var en magisk upplevelse.

En av de sista fjärilarna, som kämpar på.
Dofterna i naturen har förändrats, kände det idag. Dofterna är mer djupare och det finns en uns av höst i det. Det syns även på växterna, djurlivet och kvällarna. Växterna skrumpnar, djurlivet har blivit annorlunda och kvällarna mörkare. Det är just nu som jag skulle vilja vara kvar här i stugan och inte planera en resa hem....

För just nu är det den bästa tiden här.

Kommentarer

Populära inlägg