"Dream House"

"Det var en gång två flickor, som bodde i ett hus."
Will lämnar sitt jobb som framgångsrik redaktör för att leva och bo med sin familj i en idyllisk förort.  Han har fått ett kontrakt för att skriva en bok och tänkte börja skriva samtidigt som familjen bygger upp ett nytt hem, långt ifrån stadens buller. 

Men idyllen blir inte som de tänkt. En underlig man smyger omkring huset och skrämmer slag på både frun och barnen. Will i sin tur börjar forska i detta och är förvånad över att vare sig polisen eller grannarna verkar vilja hjälpa honom. Endast en granne är öppen att hjälpa till, Ann heter hon.

På egen hand och med stöd från Ann finner han att en familjeman vid namn Peter Ward sägs ha mördat sin fru och sina två döttrar i huset hans familj nu flyttat in. Han får även reda på att Peter Ward var inskriven på det lokala psykiatriska sjukhuset Greenhaven under en femårsperiod. Peter Ward skrevs ut i dagarna och Will gräver djupare i husets hemligheter och vid ett besök i Greenhaven kommer mörka hemligheter fram, som påverkar Wills liv i hans och familjens drömhus.

Vissa säger att huset bevarar minnen, men troligen även hemligheter. För Will blir huset och de upptäckter han gör bara mardrömmar som han gärna hade sluppit. Sanningen är smärtsam, men den ger dig även en frihet. Kanske en efterlängtad frihet.

Tagline: "Once upon a time, there were two little girls who lived in a house."
Genre: Drama, Thriller, Mysterium
Skådespelare: Daniel Craig, Naomi Watts, Rachel Weisz
Betyg: 5,9 av 10 
Share:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om mig

Mitt foto
Finsk. Mamma. Gift. Glad. Bokmal. Teologiekandidat. Masterstudent. Filmtokig. Konstnärlig. Allmänt tossig.

Läsa mer?

Skribenten

Skribenten
Gift. Mamma. Full med åsikter. Lagar gärna mat. Läser ofta böcker. Målar då och då. Tar foton på allt och inget. Mitt liv i ett nötskal.

Gustaf Fröding

Det vackraste tjärnet i skogen
låg ensamt och tyst och klart
och växlade blickar med solen
och drömde så underbart.

Det speglade härliga skatter
av skiftande ljus och färg,
det famnade alltets riken
i ramen av skog och berg.

Skogen