Danskåskan, liksom...

En häst?
Det är rätt roligt att läsa tidningarnas formuleringar på olika väderslag som kan drabba oss vanliga typer. Senaste i slaget är danskåskan som skulle dra in över oss och drabba hela landet...men mest syd. Innan har det varit monstervinter, hemskkylan, medelhavshettan och annat kaotiskt. Den lättskrämde lär packa akutväskan och dra ner till källarens mörkaste hörn med sina konservburkar, och känna sig trygg där. En annan tittar upp mot himlen, ser en vit molntuss och tänker - oj, oväder! 

Men ja, åskan kom över oss med dunder och brak. Regnet öste ner och skapade pölar, så nu är bilens underrede rent. Men lika fort som den kom över oss, lika fort försvann den. Det var nästan så att vi kunde se slutet på regnet. Ja, nu är vår vattenbalja full - lite över 200 liter vatten. Bra att ha då den där extremhettan rullar in, när som helst.

Ja, men det roligaste var ju ändå en häst uppe i ett torn i Ronneby. När jag såg den, var min hjärna direkt igång och skrek - en häst, åh herregud! Att det sen även kom ut, så att andra kunde höra det märkte jag av att äldsta dottern sa: "Men, den är ju inte riktigt...!" Ja, så klart inte men låt min hjärna registrera det först.

Fast frågan om varför hästen är där uppe, kvarstår. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

My Instagram