Boktips: Svinajakten

Svinajakten - en bok om en jaktolycka som öppnar sår.
Jag har en svaghet för böcker - doften, storleken, bladen och helheten ger en härlig resa. Om boken utöver detta är spännande och berör, ja, då är jag fast.

Tyvärr kan jag inte säga detta om denna bok. När min dotter läste boken i skolan, hörde jag henne mest sucka och stöna. Frågade hur det gick, då hon läste hemma, men hon rullade bara sina stora ögon och suckade. "Så mycket folk" fick jag ur henne vid ett tillfälle. 

Nå, jag blev mer eller mindre tvungen att läsa boken själv, för att se om det fanns något i hennes tankar. Kan bara hålla med henne.

Svinajakten är skriven av Anna Bovaller. Det är hennes debutbok i serien om advokaten Petra Wester som bor i Stockholm med sin dotter Martina, 16 år. Petra har ett fritidshus på Österlen, dit hon försöker åka för att pausa i det hårda yrkeslivet. Den här gången passade hon på att pausa och ordna upp en arvsfråga. Det är Sten Backman som ringer upp Petra, efter att han har ärvt en gård då hans pappa gick bort. Ett enkelt arbete blir tuffare än hon hade väntat sig, på grund av att Sten Backman dör under en jakt. 

I det vackra Österlenska landskapet (ja, det är vackert - speciellt vid Haväng där Petra råkar illa ut) planerar Sten nya saker för gården Hamra. Alla är inte lyckliga över detta. Dödsolyckan ger poliserna arbetet och Petra dras in i utredningen. Personligheterna i boken lyfter aldrig och handlingen i början, med alla personer, gör det svårt att greppa händelsen och kontakterna sinsemellan. En kort stund är boken spännande, men slutet kapas av som virke i en cirkelsåg. Plötsligt är allt slut. 

Denna deckare är en vanlig deckare, inget som sticker ut eller stannar kvar i själen. Jag kan bara hoppas att del två, Svärmaren, är bättre. Men det är inte säkert att jag kommer att ta reda på det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

My Instagram