Mörker!

Mörker på Willys.
De flesta av oss åker då och då in till mataffären för att handla det som behövs hemma. Det gjorde jag och maken igår medan dottern var på teater. Där gick vi i lugnan ro på Willys, följde vår lista som tur nog inte var så lång. Vi närmade oss kassan, hade bara två saker kvar på listan. 

Det är då det händer. Total mörker, ljudet som sakta tystnar och sekunderna av förvånad tystnad. Strömavbrott. Där står jag mellan glassfrysen och fruktkonserverna i full fart letandes efter ananas. Som plötsligt ersattes av mörker. När förvåningen väl lagt sig, så kom små ljus från mobilernas ficklampor och så hade vi kunder en viss uns av ledljus från de lampor i taket som fungerade på reserven. Maken ställde sig i kö och tur nog så var det en av de två köer till kassorna som faktiskt flöt på, just med hjälp av reserven. Att vi fick mata på själv ingick i uppgiften. I slutet av kassan stod personal som packade ner varorna i påsar, för att skapa ett bra flöde. 

Jag och maken tyckte det var smått roligt. Handla i mörker, ja - det har vi aldrig gjort ihop, så det blev lite annorlunda. Men kan säga att det var även andra reaktioner på detta plötsliga mörker - vilket är förståeligt. 

Minns när jag var på USÖ år 2000 och hade precis fött vår första dotter. Låg på 'uppvaket' efter ett akut kejsarsnitt och tyckte att alla maskiner som lät var jobbiga. När strömmen gick, blev det mörkt och tyst. Var nog den ende på den avdelningen som tyckte att det var skönt. Pustade ut och njöt av stillheten tills reserven kom igång. 

Kommentarer

Populära inlägg