Snö, snö, snö....

Lätt snöfall i flera dagar
ger mängder med snö.
Detta är bara en uns
av det som har kommit.
Det har inte gått en enda dag utan att det har snöat, tror vi är uppe i dag 5 nu. Även dottern undrar vart allt snö ska ta vägen, nu när högarna av snö växer vid parkeringen, lekplatsen, gamla Ica. Ja, tur är väl att det just nu körs undan en hel del snö med hjälp av små lastbilar och plogbilar. Det var ett tag sedan vi fick så här mycket snö på så få dagar. 

Och halt är det med. Jag går som en stel pinne för att inte ramla och det är som sagt fel. Bättre att gå lite slappt eller som en pingvin, hörde jag någonstans. Har inte halkat runt, än, men vet hur det är att slå runt. Plötsligt ligger man bara där, på rygg och har tappat andan och ser himlen. I Örebro hade de fullt upp på ortopeden här om veckan med alla som hade halkat och gjort sig illa. Det är egentligen hemskt hur dåligt vägar och gångbanor tas hand om. Här är det barriärer som gör det jobbigt att både gå och köra bil.

Men är det vinter, så är det vinter.
Share:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om mig

Mitt foto
Finsk. Mamma. Gift. Glad. Bokmal. Teologiekandidat. Masterstudent. Filmtokig. Konstnärlig. Allmänt tossig.

Läsa mer?

Skribenten

Skribenten
Gift. Mamma. Full med åsikter. Lagar gärna mat. Läser ofta böcker. Målar då och då. Tar foton på allt och inget. Mitt liv i ett nötskal.

Gustaf Fröding

Det vackraste tjärnet i skogen
låg ensamt och tyst och klart
och växlade blickar med solen
och drömde så underbart.

Det speglade härliga skatter
av skiftande ljus och färg,
det famnade alltets riken
i ramen av skog och berg.

Skogen