Se en film...eller två....

Lätt hänt...
Sommaren närmar sig med stora steg och även den vidhängande ledigheten. De dagar som blir regniga, blåsiga och kalla vill man nog inte tillbringa nere vis stranden utan mer hemma under en filt. Då kan det vara skönt att se en film eller två. Kan rekommendera några filmer, speciellt om du gillar spänning, skräck och drama.

Silent Hill - Konamis TV-spelsserie Silent Hill har blivit film, där handlingen är baserad på det första spelet. Filmen släpptes 2006 och sex år senare kom uppföljaren Silent Hill: Revelation 3D. Mamma Rose är orolig för adoptivdottern Sharon, som går i sömnen och mumlar om "Silent Hill". Rose bestämmer sig för att åka dit, även om hennes make Christopher varnar henne om det. Staden har mörka hemligheter och Rose vill gärna finna en koppling mellan Sharon och staden. När hon väl kommer fram till lilla staden händer det mystiska saker. Sharon är spårlöst försvunnen och mörket tar över. Även i uppföljaren är det mystiska krafter som påverkar och personerna i filmen dras till den underliga spökstaden.

Amityville - Året är 1974. Ronals DeFeo Jr skjuter sina familjemedlemmar, alla sex. Året därpå flyttar familjen Lutz in i huset, men klarade endast av 28 dagar i det nya hemmet. Någon ville inte ha familjen i huset och visade detta genom att terrorisera dom genom paranormala fenomen. Amityville är ett litet samhälle i Suffolk County i New York, USA. Det bor dryga 9000 invånare i samhället. Filmen baseras på verkliga händelser.

Gone Girl - Nick och Amy Dunne är ett par. De firar sin femte bröllopsdag och Amy försvinner under mystiska omständigheter. Det blir en mordundersökning och maken Nick blir misstänkt för brottet. Detta är en amerikansk psykologisk thriller som visar på hur lätt det är att hamna i mörkret och du vet inte vem du kan eller ska lita på. 

Non-stop - Den alkoholiserade flygsäkerhetsvakten Bill Marks får uppleva något underligt under en vanlig flygning, då hans krypterade trådlösa nätverk blir infiltrerat. Han får meddelanden från någon på planet som hotar att mörda en person var 20 minut om inte 150 miljoner förs över till ett specifikt bankkonto...som visar sig vara skapat i Bills namn...

November man - En film från 2014, som fått betyget 3/5. Den handlar om en före detta CIA-agent, Peter Devereaux (spelad av Pierce Brosnan) som tas tillbaka på ett uppdrag som involverar högt uppsatta amerikanska politiker. Det blir en stor härva med de värsta brottslingarna i den amerikanska historien och Peter får i uppdrag att skydda ett värdefullt vittne, Alice...

The Monuments Men - En krigsfilm baserad på fackboken "The Monuments Men: Allied Heroes, Nazi Thieves and the Greatest Treasure Hunt in History" striven av Robert. Edsel. I filmen får vi följa en allierad grupp som har till uppgift att hitta och rädda konst och värdefulla kulturföremål undan förstöring av Hitler och andra världskriget. Bygger på verkliga händelser, men vissa detaljer är ändrade på från det historiska.

Lord of war - Yuri Orlov är en vapensmugglare som tillsammans med sin bror Vitaly Orlov smugglar illegalt vapen till olika områden där det sker väpnade konflikter, bland annat Libanon och Liberia. Yuri lever ett dubbelliv - hans fru Ava och deras son vet inget om hans verksamhet. Flera av karaktärerna i filmen är baserade på verkliga personer eller är inspirerade av densamma.

Dessa filmer är några av de filmer jag sett själv eller tillsammans med maken. Några stannar kvar - bland annat Gone Girl, The Monuments Men och Silent Hill. Resten blir mer eller mindre en dimma. Det får blir betyget för filmerna.
Share:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om mig

Mitt foto
Finsk. Mamma. Gift. Glad. Bokmal. Teologiekandidat. Masterstudent. Filmtokig. Konstnärlig. Allmänt tossig.

Läsa mer?

Skribenten

Skribenten
Gift. Mamma. Full med åsikter. Lagar gärna mat. Läser ofta böcker. Målar då och då. Tar foton på allt och inget. Mitt liv i ett nötskal.

Gustaf Fröding

Det vackraste tjärnet i skogen
låg ensamt och tyst och klart
och växlade blickar med solen
och drömde så underbart.

Det speglade härliga skatter
av skiftande ljus och färg,
det famnade alltets riken
i ramen av skog och berg.

Skogen