Perfektion

Vänta inte.
Bild från Herregud & co
Titta in även här.
Att sträva efter perfektionism och att göra allt för att nå dit kan bli en fälla. Når du inte dina högt uppsatta mål, då kan tornet du byggt rasa. Byggstenarna du använt, de rådande normerna om att du ska hinna med allt, kunna allt och vara allt, kommer inte att hålla. Ja, om du inte själv står där och håller i, armerar, renoverar och bygger till. Men det tar energi. Mycket energi. 

Det perfekta livet existerar inte. Det du ser ute på de sociala medierna är enligt mig endast en tunn hinna, tjock nog att vilseleda den bäste/bästa. Det är som en hägring som lovar mer än den ger. Är du stark nog, så kan du motstå alla lockelser som sägs hjälpa dig till ett bättre jag, till ett perfektare liv och gärna likt alla andras perfekta liv (vilket inte är sant, även det är en hägring). Men alla är inte starka nog och det är lätt att lägga hoppet på något eller någon än sig själv när det kommer till att skapa perfektionism. 

Det är lättare sagt än gjort att sluta upp med sådant här. Att sträva efter perfektionism skapar bara andra problem. Du missar livet. Vad gör det om det ligger en ensam strumpa bakom en dörr, där dammet samlas? Är det inte viktigare att må bra, hinna med det som gör livet gyllene och att acceptera att det perfekta inte går att nå?

Bra nog kan bli perfekt.

Kommentarer

Populära inlägg