Colorfy

En skärmdump på en av apparna
Colorfy, en målarbok för vuxna, men snirkliga figurer och kända konstverk. Det har varit en snabb framfart av dessa målarböcker - i pappersversion och i app-version. Själv har jag laddat ner några appar och med glädje klickat runt motiven som kan färgläggas. Har sett en möjlighet till att hela tiden ha med mig färgpalett och papper. När lusten att skapa kommer, kan jag klicka in på en av apparna och skapa. Det är ju inte alltid det passar med akryl i tub, penslar och canvas - så detta blir ett bra alternativ.

Så testa en sådan här app du med, det är på något vis lugnande. Det är roligt och du kan dela med dig av det du skapat med andra, via andra appar eller bara skicka bilden via sms eller mail till någon du vill visa ditt senaste verk för. Du kan även skriva ut och rama in.

En nackdel är att de färgpaletter som finns kostar, allt från en engångssumma till månatliga betalningar. Ibland finns det möjlighet att rösta fram en palett av gratis färg, som dock endast finns tillgänglig under en kortare tid. Men nöjet att slappna av med lite skapande, jämnar ut det hela.

Vill du måla just nu med papper och penna, så finns det många fina alternativ att skriva ut från olika hemsidor. 

Kommentarer

Populära inlägg