Jägarna


Bilden som ges i "Jägarna" och "Jägarna 2", när det kommer till Norrbotten, är inte så positiv. Har i dagarna sett båda filmerna och rekommenderar dessa varmt. Det sägs att den första filmen kan ses som en svensk klassiker med Rolf Lassgård i huvudrollen. I tvåan har vi även Peter Stormare, som gör sin rollfigur som "Torsten", till en läskig en.

Ettan är baserad på "Kalixhärvan", ett verkligt fall av tjuvjakt i Norrbotten. Den handlar om Erik som återvänder hem till Norrland, efter en period som polis i Stockholm. Han flyttar in hos sin bror Leif på den gård de växte upp på. Erik får som uppgift att utreda tjuvjakten, som är organiserad. Byn visar sig vara korrumperad och Erik blir motarbetad - av kolleger, familj och vänner. Leif blir en av de misstänkta och en händelse rullas upp, som ingen hade väntat sig.

Även i tvåan rullas en kuslig händelse upp. Det har gått 15 år sedan Erik sist var i Norrland. Ett grovt brott får honom att återvända hem igen. Till en början verkar det som om brottet är ett vanligt rutinuppdrag, men sakta ändras bilden och en mardröm börjar. Och vilken roll har de som bor i byn den här gången?

Dessa två filmer är väldigt bra! Det är två svenska thrillers på toppnivå, värda att se!

Tagline: "False Trail. The truth is the deadliest game of all."
Genre: Drama, Thriller,
Skådespelare: Rolf Lassgård, Lennart Jähkel, Jarmo Mäkinen, Peter Stormare, Annika Nordin
Betyg: 7,1 och 6,5  av 10 
Share:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om mig

Mitt foto
Finsk. Mamma. Gift. Glad. Bokmal. Teologiekandidat. Masterstudent. Filmtokig. Konstnärlig. Allmänt tossig.

Läsa mer?

Skribenten

Skribenten
Gift. Mamma. Full med åsikter. Lagar gärna mat. Läser ofta böcker. Målar då och då. Tar foton på allt och inget. Mitt liv i ett nötskal.

Gustaf Fröding

Det vackraste tjärnet i skogen
låg ensamt och tyst och klart
och växlade blickar med solen
och drömde så underbart.

Det speglade härliga skatter
av skiftande ljus och färg,
det famnade alltets riken
i ramen av skog och berg.

Skogen