Ljus, värme och en doft av våren

Äntligen!

Kan man säga det utan att det blir helt tokigt och att snön gör ett sista försök i att förlänga vintern? Det har varit en seg och kylig vinter och även om våren har kämpat ordentligt, så känns det som om det äntligen är på väg att vända. Det finns några snöfläckar kvar, men samtidigt känner jag doften av vår - fuktiga jorden, torra sanden och en mildare vind. Fåglarna kvittrar lite mer och det har till och med kommit ut ett larm om pollen. 
Vårtecken och konsert i kyrkan
Idag hade ungdomskören avslutningskonsert i kyrkan. Var där för att lyssna. Båda våra flickor är med i kyrkans ungdomskör. Det firades även 20-årsjubileum. Konserten var väldigt vacker, med sånger som "Amazing Grace", "Lugna vatten", "Esmeraldas bön" och Adeles "Hello" - bara för att nämna några. Som gäst fanns även en kille som spelade musik från Syrien på sin oud. Väldigt exotiskt och vackert. Det var en fin stund i kyrkan.
Födelsedagsungdomen
I början av mars firade vi vår yngsta dotter. Hon är nu 14 år. Det firades med grekiska köttfärsbiffar, kladdkaka och shopping. Denna lilla tjej har vuxit upp till en tonåring med egen vilja och egna åsikter. Hon älskar teater och sång, lever för konserter och strips. Ja, du läste rätt. Strips. Det är något extra gott med strips. Hon har världen för sina fötter och med spänning följer vi hennes steg.

Imorgon börjar näst sista veckan i mars. Påsken och påsklovet närmar sig.
Share:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om mig

Mitt foto
Finsk. Mamma. Gift. Glad. Bokmal. Teologiekandidat. Masterstudent. Filmtokig. Konstnärlig. Allmänt tossig.

Läsa mer?

Skribenten

Skribenten
Gift. Mamma. Full med åsikter. Lagar gärna mat. Läser ofta böcker. Målar då och då. Tar foton på allt och inget. Mitt liv i ett nötskal.

Gustaf Fröding

Det vackraste tjärnet i skogen
låg ensamt och tyst och klart
och växlade blickar med solen
och drömde så underbart.

Det speglade härliga skatter
av skiftande ljus och färg,
det famnade alltets riken
i ramen av skog och berg.

Skogen