Jurassic World

Tittut, en Indominus rex.
Har precis sett den fjärde delen i Jurassic Park-serien. Händelserna i filmen utspelar sig mer ära 20 år senare efter det som hände i den första Jurassic Park-filmen. Allt händer på den fiktiva ön Isla Nublar, där en fullt fungerande dinosaurie-nöjespark funnits under de senaste 10 åren. Nu är det dags för nöjesparken att öppnas för första gången för besökare, en dröm som äntligen blivit verklighet. Labbet på ön har även genmanipulerat fram en ny dinosaurie, som är en hybrid av djur och dinosaurier. Den går under namnet Indominus rex och är till för att locka fler besökare till parken. Men Indominus rex är intelligentare än de hade räknat ut och allt resulterar i ett enormt kaos. En dinosaurie på grönbete, som inte ens vet att hen är en dinosaurie. Medan de jagar hen, så får de även klura ut vad som får djuret att ticka.

När jag såg filmens långt, någon minut under två timmar, så kände jag att det kanske är för långt för dinosaurier att gorma och visa sina vassaste tänder. Men tiden gick fort. Samtidigt vill jag säga att den första filmen är alltid bäst. Efterföljande kan bli lite urvattnade och du vet redan vad som kommer att ske. Det finns alltid någon som inte förstår bättre, alltid någon som tar över så att någon annan får svettas blod för att städa upp allt och mitt i detta finns en kvinna i nöd.

Intressant är dock, om detta skulle fungera i verkligheten - en dinosauriepark, skapat på ett labb genom hybrider. Närmast vi kommer är nog terrarium.

Tagline: "The park is open."
Genre: Action, Äventyr, Sci-Fi, Thriller
Skådespelare: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Ty Simprins
Betyg: 7,1 av 10

Kommentarer

Populära inlägg