Fullmatade veckor

Efter ett par sköna och lagom soliga dagar i Blekinge under påsken kom det ett par hejdlösa veckor. Det blev som en rolig överraskning, som kanske inte alla gånger uppskattades. 

Äldsta dottern började sin vecka på skolan som vanligt och yngsta dottern hade en veckas prao att se framemot, på den lokala blomsterhandeln. I början av veckan funderade hon på ifall myggen redan kunde finnas, eftersom hon hade några prickar som kliade. Visst kunde det vara så. När prickarna sen ökade i mängd, utan feber och annat sjukdomsliknande, så funderade vi ifall det var allergi. Det var ju ändå så nära till med blommor, växter och produkter. Men på torsdagens kväll och fredagsmorgonen, efter samtal med en sköterska på vårdcentralen så kunde vi släppa både myggor och allergi. 

Vattkoppor. På en tonåring. Överraskning! 
I ett fantasyland möts lika olika och olika lika.
Nu är äldsta dottern nerbäddad, prickig och febrig. Det blev lite kaos, med tanke på att yngsta dottern hade teaterpremiär, med tre roller i en uppsättning på Nya Teatern. Det blev att få henne frisk och utvilad till intensivveckan. Och sedan har de en Polenresa med konfirmanderna i början av maj. För att inte tala om konfirmation. Men efter god vila och medicinering, så ska vi klara av allt som kommer nu.
Julia i ett rött sken. 
Teaterpremiären gick bra och det var en underbar föreställning. De hade arbetat med klassikern från 1980-talet, "Missne och Robin - en berättelse om skogen", av Inger Edelfeldt. Det handlar om Torun, som har långtråkigt vid familjens sommarstuga och möter en helt annan verklighet genom att hitta övernaturliga varelser i skogen. Hon säger att hon heter Robin och blir god vän med en androgyn varelse som heter Missne. Torun trampade på en starrtuva och kom till den alternativa världen. Torun personifierade en så kallad rite de passage, en övergång från barn till vuxen, som sökte en ny verklighet.
Hela gänget tar emot hyllningar!
Efter "Missne och Robin" kom en monolog med tankar kring aktuella ämnen. Kriget, flyktingar, medias rapportering och hur en tonårstjej som Julia tänker kring dessa. Väldigt bra och starkt! Vi såg föreställningen två gånger, för att verkligen få in allt. Har alltid gillat teater, min första föreställning som jag såg var "Momo och kampen om tiden", på Blå Stället i förorten Angered. 

En ny vecka är på gång. Solen arbetar väl som att tina upp det sista av vintern. Det har kommit lite snö, då och då, men som tur är så blir inget kvar. Det är fortfarande kallt om nätterna. Blir väl en kort vår, en snabb sommar och en varm höst och en sen vinter - som förra vändan.

Kommentarer

Populära inlägg