Ugnspannkaka

Pannkaka i ugn, med bacon.
Bilden är från min receptblogg, som inte är aktiv längre.
En enkel och god middag, mättar och är även bra för dig med diabetes eftersom denna inte höjer sockret något märkbart. Denna ugnspannkaka är tunnare, men väldigt god. Lingonsylt till och det blir en ren njutning. Även sylt av skogsbär passar bra till, om inte lingonsylt finns.

Du behöver, för en ugnsplåt:

2 pkt klippt bacon
8 dl mjölk
4 dl vetemjöl
4 ägg
1/2 tsk salt

Gör så här:

Ställ ugnen på 225 grader. Lägg det klippta baconet på ugnsplåten, utspritt. Ställ plåten i ugnen medan du vispar ihop smeten. Ta hälften av mjölken och blanda i mjölet, vispa till en slät smet. Tillsätt ett ägg i taget medan du vispar och häll sedan i resten av mjölken och saltet. Vispa klart till en fin slät smet. Ta ut ugnsplåten och häll blandningen över baconet och grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Servera direkt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar