2016

Året är på väg att ta slut. Det är bara idag och i morgon kvar. Känns som om detta år verkligen har gått snabbt undan. Plötsligt var det bara slut. Tycker att året har varit lugnare, jämfört med de två föregående åren. Personligt vill säga.

Nyhetshändelserna i sig var nog mer händelserika. Bob Dylan dissade (ja, svenska folket tog nog illa upp där) nobelpriset, clowner spred skräck och Clinton blev inte USA:s första kvinnliga president är några av de nyheterna som etsat sig fast. Även i Örebro sprang clownerna och skrämde folk, till vilken nytta?

Att vara ung och gå på festivaler blev inte alltid det den borde - en rolig upplevelse att minnas, utan det blev något helt annat. De sexuella övergreppen ökade. Det gjordes inget markant åt detta, för vad kan ett armband göra? Den bara hänger där på handleden.

Våra flickor laddade hem spelet Pokémon Go och gick runt i Jakobstorps skogar och grusvägar. De hittade en hel del roliga figurer och kom även i kontakt, på ett annorlunda sätt, med grannarna i området. Spelet var på allas läppar. Lika mycket som Brexit, vem hade trott det - att Storbritannien tackade för sig och lämnade EU.

Det förs krig på ett helt annat sätt idag, än förr. Det är inte förband med pansarvagnar och skjutvapen på rad. Det är plötsliga terrorattacker, där du minst anar. På en klubb, i en kyrka, på en flygplats, på en marknad, på en fotoutställning och ingen går säker. På så vis har världen blivit osäkrare. Det privata och det personliga angrips. 

Världen har även blivit tommare. Många lämnade oss. Författare som Bodil Malmsten, Imre Kertész, Göran Palm. Boxaren Muhammad Ali. Politiker. Idrottare. Astronauten John Glenn. Skådespelare och stora musiker. Senast i raden var Carrie Fisher och hennes mamma Debbie Reynolds. Men världen fick även tillökning, två prinsar. Och så helgonförklarades Moder Teresa och den svenska Elisabeth Hesselblad.

Själv har jag under 2016 försökt hitta balansen och mig själv. Vet inte om jag har lyckats, känns inte riktigt så. Men detta år gjorde jag fler framsteg i att må bättre än förra året och året innan, vilket i sig är en vinst. Förhoppningen är att nå lite längre fram år 2017.

Gott slut och Gott nytt!

Kommentarer

Populära inlägg