Pasta med halloumi

Halloumiröran innan pastan
Det är väldigt roligt att testa nya recept och smaka på resultatet. Nu när vi har en vegetarian hemma, så kommer den chansen ofta. Igår testade vi ett recept från Ica, som jag gjorde lite ändringar i. Du kan testa originalet här eller göra som jag.

Du behöver, för fyra personer:

500 gram pasta, gnocchi
2 st morötter
1 st röd lök
2 st röda paprikor
2 st vitlöksklyftor
2 st halloumiost
3 nävar babyspenat
1 st påse rostade mandelspån
Olivolja till stekning
Chili efter smak och tycke (jag tog en färsk liten)
Salt
Svartpeppar

Gör så här:

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

Skala och skiva morötterna i tunnare skivor. Häll olivolja i en stekpanna och lägg morotsbitarna i och stek. Rör om då och då. Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Vänd ner dessa bland morötterna. Rör om.

Skala och hacka löken grovt. Blanda ner i stekpannan. Skär halloumin i större bitar och stek tillsammans med grönsakerna. Krydda med vitlök (pressad), chili, salt och peppar. Tänk på att halloumin kan vara salt i sig och ge smak åt rätten. Rör om försiktigt, så att halloumin får färg.

När pastan börjar bli klar, lägg i spenaten i stekpannan med grönsakerna och halloumin, och rör om.

Blanda pasta och halloumiröran. Strö över mandelspån och servera!

Kommentarer

Populära inlägg