I juletider


Första delen av julens helger har gått förbi. Paketen är öppnade, julmaten är vi trötta på, chokladen är slut, Kalle har sagt sitt och nu längtar vi efter något annat. Något som vi hoppas att nyårsafton ger.

Tidningarna är snabba på att ge dig tips om hur du klarar av allt i december, då du shoppar efter de där klapparna - se upp för misstagen du kan göra, hur julmusiken kan påverka din hälsa negativt enligt psykologer, hur klappjakten ska vara bra genom att du  ger bort presentkort och tid, köksprylar och varma strumpor och det bästa - sätt dig själv i första rummet i jul och bli lyckligare. 

Inte undra på att det stressar i jul, när det inte bara är pynt, mat, klappar och släkt att tänka på, utan även andra saker. Det finns ingen tid att lägga på psykologers funderingar kring vad som gör dig och dina nära och kära lyckliga. För skulle vi alla följa dessa tankar, så skulle vi hamna i en egoistisk cirkel, men vi skulle ha både fina köksprylar och varma strumpor, men ingen julmusik.

Nu kommer tipsen för nästa helg och vintern. Hur du överlever hela den snöiga och kalla säsongen med leopardmönstrade detaljer - varm och hipp samtidigt. Hur du klarar av festsäsongen - utmana dig själv och rid ut ångestvågen!

Jag har ett tips: Gör som du brukar och vill, gör som det känns bäst. Det gjorde vi, här hemma i lugn och ro. Det var mat, klappar och gröt. Nyåret kommer inte vara märkvärdigare. 

Jag hoppas att du njuter av säsongens helger på ditt sätt och mår bra av det.
Share:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om mig

Mitt foto
Finsk. Mamma. Gift. Glad. Bokmal. Teologiekandidat. Masterstudent. Filmtokig. Konstnärlig. Allmänt tossig.

Läsa mer?

Skribenten

Skribenten
Gift. Mamma. Full med åsikter. Lagar gärna mat. Läser ofta böcker. Målar då och då. Tar foton på allt och inget. Mitt liv i ett nötskal.

Gustaf Fröding

Det vackraste tjärnet i skogen
låg ensamt och tyst och klart
och växlade blickar med solen
och drömde så underbart.

Det speglade härliga skatter
av skiftande ljus och färg,
det famnade alltets riken
i ramen av skog och berg.

Skogen