Boktips: Slav


”De valde mig eftersom ingen skulle sakna mig” är bokens första mening. På en öppen gata i London kidnappades Anna och gjordes till sexslav. Hon var då 21 år och arbetade som städare. Kidnapparna tog henne utanför hennes hem och åkte till Luton airport, där hon såldes vidare till Irland för 30 000 €.

I denna bok, berättar Anna sin historia. Hon kom från Rumänien till London för att studera och mitt på ljusa dagen bortfördes hon mot sin vilja och hölls som sexslav i nio månader. Många män utnyttjade och misshandlade henne, men hon gav inte upp. Hon lyckades fly och tog revansch på sina kidnappare och hallickar. 

Anna, som heter nått annat, berättar sin historia till författaren och journalisten Jason Johnson. Han blir berörd av hennes berättelse och säger att det är så mycket våld i hennes liv, även under de moment då kidnapparna är trevliga. Det är en tragisk berättelse om en kvinna med hopp om framtiden. Hon ville läsa till sjuksköterska och sedan psykolog, men allt raserades under en kort stund. Pengarna som hon såldes för skulle hon betala tillbaka. Det tog henne knappa 2 veckor att få ihop summan efter alla manliga besök.

Läs (eller lyssna på boken, som jag gjorde) hennes berättelse, den är oerhört viktig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar