Bentley

Är i stugan och regnet strilar ner. Potatisen kokar på spisen och nedanför mina fötter ligger en liten golden retriever valp på 4 månader. Sommaren har gått fort och den har varit intensiv. I den hemska hettan som var i början av juni, tog äldsta dottern studenten. Några veckor senare åkte vi till västkusten för att hämta hem vår lilla valp, minst i kullen av totalt 10 valpar. 

Tittar på fåren på landet

Någon dag efter att vi hämtad honom.
En liten underbar fluffig krabat, som klarade av resan hem till oss på ett makalöst bra sätt. Ja, han gnydde och funderade över vad som hände, men klapp och gos gjorde honom lugn. Resan ner till stugan någon vecka efter hämtningen gick också bra. 

Favoriten, en broccoli

Han hörde åskan, ett redigt muller
Här, mitt i den Blekingska skogen, har han installerat sig väl. Spring i benen, nya dofter (vildsvin, ingen favorit) och massa nytt att lära sig. Besöket hos veterinären i juli gick finfint, även om han busade som en valp. Sprutorna fick han, men var inte så nöjd med hundgodiset som erbjöds. 

Han har lärt sig små tricks - sitt, ligg, tass, vänta, loss, ner och kom (fast kommandoordet är helt annat än ’kom’). Nu får han nya tänder och det kliar. Många tuggben går åt och ibland så kan han tugga på nått stolsben. Men det gäller att avleda. Med tanke på när jag hade hund sist, så har mycket förändrats. Det är en hel marknad med allt kring valpen och så även längs med hela uppväxten. Ta bara hundmaten. Det är en uppsjö av varianter. Leksaker - en hel avdelning för det. Sovplats - som sovavdelningen på IKEA. Det är en djungel att ta sig igenom. 

Det är en fröjd med vår Bentley, som hunden heter. Samtidigt så är det många tuffa stunder, men som tur är så är vi fyra i familjen som kan öva med honom. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar