Konst: Utställningar

Förra gången jag var på utställning på Kalmar slott, så var det Isabelle de Borchgraves vackra historiska kläder, skapade av papper, som gällde. Hennes verk ställdes ut under sommaren på Örebro slott.



I somras åkte jag, maken, våra tonåringar och deras vän från Portugal och vår hund Bentley till Kalmar. På slottet visades Vincent van Gogh, hans liv och verk. Det var vackert och rogivande, även om luften på slottet hade kunnat vara svalare. Var en av de heta sommardagarna. van Gogh Alive – The Experience gav mina sinnen en resa utöver det vanliga, digitalt. Hans målningar fick liv och konstnärens tragiska liv fick, om så för en stund, ett lyft till det bättre.  Han var endast verksam under 10 år innan han tog sitt liv som 37-åring.


Nästa höst ställer Didrichsens konstmuseum ut 39 teckningar av Vincent van Gogh. Dessa teckningar ska vara van Goghs väg till konstnärsskapet och ska visa hans strävan att bli en konstnär. Utställningen visas från 5/9-2020, i Helsingfors.



I Örebro förbereddes Open Art i samband med studenten. Mycket gick i regnbågens färger. Ett 60-tal artister från 19 olika nationaliteter hade skapat ett 80-tal olika konstverk för oss alla att se på. I år kom flera av konstnärerna från de nordiska länderna. De unga konstintresserade kunde lära sig om Makt och Motstånd, Natur och Existens eller Sinnen. Fanns även konstvandringar för familjen. Jag passade på att se förberedelserna inför. Intressant även det.


På Karro i Örebro hade ungdomarna ställt ut en del av sina alster inför studenten. Det var bland annat bokomslag som hade målats av studenter. Många lovande konstnärer att hålla ögonen öppna för.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar