Höstlov

Denna vecka har barnen höstlov. Vi var ett kort sväng nere hos min svärmor under några dagar och barnen hade med sig sin kompis. Det var sköna dagar även om de oftast blir fullmatade hos svärmor med matlagning, handling och all hjälp som hon kan tänkas behöva utanför hemtjänsten och landstinget. 

Barnen - ja, ungdomarna, de är ju över 12 år allihopa så - hade roliga dagar med att se sig omkring i Karlshamn och även shoppa lite i stan. Vi tog oss även till stugan för att kolla läget där och vi besökte makens moster en kort sväng innan vi åkte vidare upp mot Nora. 

På vägen hem så vara det såklart vägarbeten och nu vid höstens tuffa grepp om oss, blir det fort mörkt. Även om vi har gjort resan många gånger, så blir liknande händelser sådant som gör resan tyngre. Var skönt att komma hem, det kan jag erkänna.

Nu blir det några dagar hemma, lediga och lata, innan verkligheten kommer på måndag med skola, teater, jobb och annat som vår familj pysslar med.
Share:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om mig

Mitt foto
Finsk. Mamma. Gift. Glad. Bokmal. Teologiekandidat. Masterstudent. Filmtokig. Konstnärlig. Allmänt tossig.

Läsa mer?

Skribenten

Skribenten
Gift. Mamma. Full med åsikter. Lagar gärna mat. Läser ofta böcker. Målar då och då. Tar foton på allt och inget. Mitt liv i ett nötskal.

Gustaf Fröding

Det vackraste tjärnet i skogen
låg ensamt och tyst och klart
och växlade blickar med solen
och drömde så underbart.

Det speglade härliga skatter
av skiftande ljus och färg,
det famnade alltets riken
i ramen av skog och berg.

Skogen