Boardwalk Empire

Våldsamheter i Atlantic City
När det är som mest gråmulet och dagarna är fyllda med lathet, så kan det vara hur skönt som helst att bara sjunka ner i soffan och se på favoriter - serier till exempel. Nu senast har jag sett klart Boardwalk Empire. Säsong 5, den sista säsongen, släpptes nyligen.

Det är en amerikansk serie som är skapad av samma herre som producerade och skrev manus till många av avsnitten av The Sopranos. Boardwalk Empire är baserad på verkliga händelser och handlar om maffian i Atlantic City under förbudstiden, 1920-talet och framåt. Vi får följa Enoch "Nucky" Thompson, som med järnhand och hjärta styr den illegala handeln med alkohol. Stadens sheriff, även "Nuckys" bror hjälper till och så gör även skyddslingen, krigsveteranen och chauffören James "Jimmy" Darmody - till en början. Längs med vägen försöker alla hålla en god balans i Atlantic City, hålla sig på rätt sida av skjutvapen och umgås med de som vill dig väl. Kan bara säga att det går inte alltid som planerat. 

Tycker att serien är välgjord och sista säsongen knyter igen påsen på ett bra sätt. På så sätt blir cirkeln sluten. Eller jag skulle även kunna säga "synden straffar sig själv".

Kommentarer

Populära inlägg