Texas Killing Fields

Hade kunnat vara läskigare, men nä.
Det sägs att sedan 1970-talet så har ett 30-tal unga kvinnor och flickor försvunnit eller blivit funna döda på ett stort område i Texas. Mellan 1983 och 1991 mördades fyra kvinnor, som sedan gömdes på samma plats - Calder Road i League City, Texas. Två av kvinnorna kunde aldrig identifieras.

Det finns en film från 2011 som är baserad på dessa händelser och poliserna Heigh och Souder gör allt för att lösa fallen, även om fältet ligger utanför deras lagliga ansvarsområde. Souder varnar Heigh för detta, men han kan inte låta händelserna vara. Han ger sig ut på en jakt, som verkar vara omöjlig och farlig. 

Det är en rätt så ok film, men ingen kioskvältare dock. Men filmen har inte samma djup som till exempel serien "True Detective", med liknande underliga mordfall. Skådespelarna är hyfsade och de som verkligen sticker ut är den unga flickans mamma och hennes riktigt läskiga män hon har omkring sig. Det är något som gör att de inte kan litas på, sett från den som tittar. Huu, det var min tanke. 

Filmen handlar inte så mycket om morden, de saknade kvinnorna och händelserna kring dessa, utan mer om en ensam mans kamp om att lösa dessa mord, oavsett vad, i en underlig och rätt så skrämmande miljö - The Killing Fields.

Tagline: "Once in... There's no way out."
Genre: Drama, Historia, Kriminal
Skådespelare: Sam Worthington, Chloë Grace Moretz, Jeffrey Dean Morgan
Betyg: 5,7 av 10 

Kommentarer

Populära inlägg