Aah, den efterlängtade våren!

Små vårtecken
Våren - en strimma av hopp. Solen som värmer, himlen som är blå, doften av mull och ljudet av fastighetsskötarens maskiner som samlar upp allt som snön gömt. Det blir färgklickar i rabatten av krokusar, snödroppar och tidiga påskblomster. Det får vi att längta till stugan och att själv krypa på knäna för att väcka upp rabatten, planteringarna och njuta av fågelkvittret. Andas in de sköna dofterna och bara slappna av.

Samtidigt vet jag att dessa dofter gör att min allergi blommar med. Kände igår en underlig känsla i huvudet - näsan, ögonen och en trötthet som var hejdlös. Tänkte att det kanske är allergin, men samtidigt tyckte jag att det är väl lite väl tidigt för detta. Brukar inte känna något förrän vid en resa ner till Blekinge under påsken och den explosion som sker där när det kommer till pollen. Ja, får vara förberedd och handla hem lite medicin för detta.

Även kryper börjar leta sig ut ur sina små hål. Det kom in en geting igår eftermiddag, in i vårt sovrum. Med tanke på de möten jag har haft med getingar av olika slag, så var jag inte så glad för detta. Getingen ville inte vara där och jag ville inte ha den inne, så det var ju tur att vi tyckte lika. Getingen hittade ut, som tur var.

Så, nog är det vår. Allt håller på att vakna. Men det lovas snö...fredag och söndag.

Kommentarer

Populära inlägg