Konsert, mitt i veckan

5SOS, Globen och Stockholm.
Biljetterna köptes för flera månader sedan. I samma veva började nedräkningen. Och nu är upplevelsen över. Det är speciellt med konserter, oavsett ålder.

Våra två tonåringar var på 5 Seconds of Summer i onsdags, då de var i Globen i Stockholm. De hade fått ledigt från skolan under den dagen och även fått med sig uppgifter för att kompensera ledigheten, för de missar lektioner. Tur så var det en ledig dag dagen efter och att idag är en klämdag. Då kan de ta igen sig efter upplevelsen.

Vi åkte iväg rätt tidigt och gjorde hela dagen till en resa och en upplevelse. Vi pausade på IKEA i Södertälje och åt gott där. Sedan letade vi oss till Globen, hittade (kors i taket) en plats i parkeringshuset i anslutning till området kring Globen och tog oss upp till ingången där de skulle in. Köerna var hiskeligt långa och det var glada tonåringar överallt. De brydde sig inte att regnet öste ner. 

Vi stod vid sidan om ett tag och hoppades på att köerna skulle lätta. Det fylldes på hela tiden, så till slut så ställde sig tjejerna i kön. Och innan vi visste av det, så var de inne i Globen, på sina platser och redo för 5SOS. Vi vuxna tog oss en tur i Stockholm så länge och mötte upp våra ungdomar tillsammans med andra vuxna. 

Överlyckliga var de allihopa. Medan de berättade hur allt var, vem som sa vad och var de satt så tog vi oss från Stockholm till utkanten av Södertälje och McDonalds där. Så hade även andra tänkt. En hel busslast. Men de hade mer tider att passa än vi, så trycket lättade på rätt så snabbt. Med en hamburgare i magen och nöjda efter dagen, så åkte vi hem i mörkret. 

Då gällde det att bara att sova.
Share:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om mig

Mitt foto
Finsk. Mamma. Gift. Glad. Bokmal. Teologiekandidat. Masterstudent. Filmtokig. Konstnärlig. Allmänt tossig.

Läsa mer?

Skribenten

Skribenten
Gift. Mamma. Full med åsikter. Lagar gärna mat. Läser ofta böcker. Målar då och då. Tar foton på allt och inget. Mitt liv i ett nötskal.

Gustaf Fröding

Det vackraste tjärnet i skogen
låg ensamt och tyst och klart
och växlade blickar med solen
och drömde så underbart.

Det speglade härliga skatter
av skiftande ljus och färg,
det famnade alltets riken
i ramen av skog och berg.

Skogen