Inspirerande konst

Beautiful, Bizarre
Yoko d’Holbachie är en frilansande konstnär. Hon föddes i Yokohama, Japan, 1971 och har under de senaste 10 åren gjort konst för tidningar, nöjesbranschen och videospel. 2008 började hon ställa ut sin konst i USA. Hon har även ställt ut i England, Italien - då i städer som London och Rom. I USA ställde hon ut i Los Angeles och Miami.

Hon lär även ut konst. Hon hittar sin inspiration i papegojan, sepialiknande bläckfiskar, slemmiga eukaryoter, vitt vin och statisk elektricitet. Även den populära japanska konsten har gett henne en del inspiration och hennes konst har en uns av kawaii, anime, pop art, surrealism och allt går i godissliskiga färger. Hennes figurer ska skapa en liten förvirring i huvudet på den som upplever den - dessa söta små underliga figurer, är de fluffigt mjuka och snälla eller finns det en uns av giftiga tentakler som kan skapa problem. Det handlar om hur man kan se på verkligheten, på styrka, på fara och utseende. Allt är inte som det verkar vid första anblicken.

Just nu ställer hon ut ”The Alchemist”, en solo utställning på Last Rites Gallery. Den är öppen mellan 9 juni och 6 augusti. Är du i trakten, passa på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar