Kikärtspyttipanna

Pytt, yoghurt och kombo.
Vi har ett försökt till att äta vegetariskt denna vecka. Tänkte dela med mig av alla dessa recept, för både lunch och middag. Börjar med en pyttipanna baserad på grönsaker och kryddor. Denna var enkel och snabb att göra, smakrik äppelmyntayoghurt lyfter de lagom kryddade grönsakerna.
 Du behöver, för fyra portioner:

Pytten precis när kikärterna hälldes i.
Pytten:

7 st potatis, medelstora
1 st gul lök
1 st röd paprika
1 st zucchini
250 gram små broccolibuketter
1 tsk curry
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
400 g kikärter
1 dl saltade cashewnötter
Matolja och smör till stekning

Äppelmyntayoghurt
Äppelmyntayoghurt:

1 st rött äpple
1 st vitlöksklyfta
1 kruka färsk mynta
2 dl turkisk yoghurt
½ tsk salt
1 krm svartpeppar

Gör så här:

Börja med yoghurten. Kärna ur och riv äpplet grovt. Skala och pressa vitlöksklyftan. Hacka hälften av myntan och blanda med äpple, vitlök och yoghurt. Smaka av med salt och peppar. Ställ i kylen.

Skala och tärna potatis och lök. Dela och kärna ur paprikan, skär den och zucchini i tärningar. Stek potatisen i olja och smör i en järngryta på medelvärme tills den blir nätt och jämt mjuk. Tillsätt lök och broccoli och stek ytterligare ca 5 min. Höj värmen och vänd ner zucchini och paprika. Stek ca 5 min till. Smaksätt med curry, salt och peppar.

Häll av och skölj kikärterna. Tillsätt dem och låt allt bli varmt. Hacka nötterna grovt och strö över.  Garnera pytten med resten av myntan och servera tillsammans med äppelmyntayoghurt.
Serverad pytt, mums!
Bönor och gryn, 2009.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar