onsdag 10 augusti 2016

Färs var det här!

En god pastarätt för den som vill äta vegetariskt
Den vegetariska veckan hos svärmor fortsatte med en pastasås gjord på Hälsans köks vegansk färs. Jag använde min svärmors recept på köttfärssås, men ersatte köttet med vegansk färs. Fungerade över förväntan och det är inte så stor skillnad på smaken heller. Konsistensen är dock någonting som vi i familjen får vänja oss vid. Det är som yngsta dottern sa - "Den är lite studsig!"

Du behöver och gör så här:
1 liten gul lök hackas och fräses i lite margarin.
300 gr vegansk färs rörs ner i grytan, blandas med löken och hettas upp.
2 msk vetemjöl tillsättes och alltsammans röres jämnt och fint.
Salt, vitpeppar, ketchup efter smak samt kinesisk soja (runt 1 msk), vatten (ca 5 dl) blandas i.

Alltsammans får koka under omrörning i 15 minuter. Serveras med spaghetti och en god sallad.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar