Färs var det här!

En god pastarätt för den som vill äta vegetariskt
Den vegetariska veckan hos svärmor fortsatte med en pastasås gjord på Hälsans köks vegansk färs. Jag använde min svärmors recept på köttfärssås, men ersatte köttet med vegansk färs. Fungerade över förväntan och det är inte så stor skillnad på smaken heller. Konsistensen är dock någonting som vi i familjen får vänja oss vid. Det är som yngsta dottern sa - "Den är lite studsig!"

Du behöver och gör så här:
1 liten gul lök hackas och fräses i lite margarin.
300 gr vegansk färs rörs ner i grytan, blandas med löken och hettas upp.
2 msk vetemjöl tillsättes och alltsammans röres jämnt och fint.
Salt, vitpeppar, ketchup efter smak samt kinesisk soja (runt 1 msk), vatten (ca 5 dl) blandas i.

Alltsammans får koka under omrörning i 15 minuter. Serveras med spaghetti och en god sallad.
Share:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om mig

Mitt foto
Finsk. Mamma. Gift. Glad. Bokmal. Teologiekandidat. Masterstudent. Filmtokig. Konstnärlig. Allmänt tossig.

Läsa mer?

Skribenten

Skribenten
Gift. Mamma. Full med åsikter. Lagar gärna mat. Läser ofta böcker. Målar då och då. Tar foton på allt och inget. Mitt liv i ett nötskal.

Gustaf Fröding

Det vackraste tjärnet i skogen
låg ensamt och tyst och klart
och växlade blickar med solen
och drömde så underbart.

Det speglade härliga skatter
av skiftande ljus och färg,
det famnade alltets riken
i ramen av skog och berg.

Skogen