Sommar, Sommar.....

Vet inte hur detta gick till. Hittade den i kamerarullen.
Ungdomarna vid Ribban.
Måsarna och regndropparna påminner om att det är svensk sommar som pågår. Sitter just nu hemma hos svärmor. För någon dag sedan tog vi oss en enkel liten biltur till Ribban i Malmö. Det var en del folk på stranden även om det inte var så soligt. Värmen var det inget fel på, speciellt då solen kom fram. Det blev regn senare mot kvällen och det gjorde inte så mycket eftersom det dunstade bort i värmen. 

Mat på Bøfhus.
Efterrätten.
Vi åkte över med tåget till Köpenhamn med. Jag och maken tog oss en vända till Bøfhus medan ungdomarna sprang på sitt. Det var skönt att sitta på ett gemytligt ställe, få maten och efterrätten serverad och sedan bara gå vidare. Det är så ytterst sällan vi gör sånt. Efteråt gick vi upp och ner på Strøget och kollade på folket, i affärerna och njöt av atmosfären.

Stämningen i Danmark och även lite i Malmö är annorlunda än i andra storstäder som Göteborg och Stockholm. Det är mer strosande och njutande, vilket passade bra för oss denna lugna söndag. 

Kaffe på förmiddagen.
Plötsligt lös allt i rosa-gul-ton. Solen gick ner,
regnbågen visade sig och det doftade gott i hela
naturen. 
Annars har vi varit i stugan och tittat på gräset som växer. Kaffe i trädgården, middag i solnedgången och bara lyssna på alla ljud i skogen. Skönt för själen. 

12 dagar kvar av detta. Bäst att njuta.
Share:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Om mig

Mitt foto
Finsk. Mamma. Gift. Glad. Bokmal. Teologiekandidat. Masterstudent. Filmtokig. Konstnärlig. Allmänt tossig.

Läsa mer?

Skribenten

Skribenten
Gift. Mamma. Full med åsikter. Lagar gärna mat. Läser ofta böcker. Målar då och då. Tar foton på allt och inget. Mitt liv i ett nötskal.

Gustaf Fröding

Det vackraste tjärnet i skogen
låg ensamt och tyst och klart
och växlade blickar med solen
och drömde så underbart.

Det speglade härliga skatter
av skiftande ljus och färg,
det famnade alltets riken
i ramen av skog och berg.

Skogen