Gardin...


Plockade här hemma med lite saker och såg att äldsta dottern av någon anledning knycklat till gardinerna till stora bollar runt gardinstången. Hon ville ha in ljus. Logiskt, men lite annorlunda stil och även med tanke på att det var ljusa gardiner. Hon sa sig även fastna med benen i gardinerna som hängde en bit ner. Frågade om hon ville ha en kappa, en kort sådan. Men nä, det var inget intresse i det. 

Men brukar vi mammor lyssna, nej. Så jag letade upp ett tyg jag köpt från IKEA för ett bra tag sen, på rea. Fast, färgglatt och lagom längd till två gardiner. Ett i hennes fönster och ett någon annanstans, någon annan gång. Vek tyget i mitten, sydde kanterna, sydde ihop på längden, skapade en ”ihålighet” till gardinstången och puffade upp gardinen. 

Ställde mig på hennes säng, vinglade och balanserade så gott jag kunde. Inte lätt med en mjuk madrass. Nu är gardinen uppe och visar sina glada färger både utåt och inåt. Och det viktigaste - ljuset kommer in och det finns ingen risk att hitta en tonåring med benen fast i gardinen.

Kommentarer

Populära inlägg