Pastasås med linser



Att försöka hitta vägar till att återskapa favoritmåltiderna som man hade innan man blev vegetarian, kan vara en resa i sig. Det finns många fina recept där ute, men om de inte faller i smaken så kan det bli lite tufft. Men nu har vi hittat en väg till köttfärssåsen, som hela familjen gillar. Vi ersätter köttfärsen med en viss mängd linser. Resten är på samma sätt, kryddning och tillbehör.

Du behöver, för 4 portioner:
Röda linser
Matolja
Vatten
Ketchup alt tomatpuré
1 stor gul lök
Salt
Svartpeppar
Chiliflakes
Rökt paprikapulver
ev mjöl för redning (maizena tex)
Spaghetti
Salladstillbehör
Gör så här:

Börja med att koka de röda linserna enligt förpackningen, i vatten (med en extra dl i, som blir basen till såsen), salt och en liten skvätt matolja. När halva koktiden gått, tillsätter du den fint hackade gula löken och cirka 1 dl ketchup. Rör om, salta och krydda efter smak - var försiktig med chiliflakes, annars kan det bli redig fart på såsen. Om såsen känns tjock, tillsätt lite vatten och rör om. Om det känns lös, red den med mjöl.

Servera med spaghetti, som du kokat enligt förpackningen, och glöm inte favoritsalladen!

Kommentarer

Populära inlägg